onsdag den 28. marts 2012

Min bror Steen Veierbæks bisættelse





Steens Bisættelse 28. marts kl. 11, Kapellet, Køgevej 8, 4100 Ringsted.

Kære Alle

Vi er samlet her i dag pga. at min broder Steen Veierbæk, tirsdag den 20. marts, valgte at sige farvel til dette jordiske liv.

Det, der vil ske nu, er, at vi først hører sangen "Top Swag" med Niklas.
Dernæst vil jeg holde en tale.
Så vil der være en sang: "Someone like you" med Adele,
og vi vil slutte af med at synge i fællesskab ”Om lidt bliver her stille” tekst, Kim Larsen.
Derefter vil Marie tage imod dem af jer, der har lyst, på Rørsangervej 13.

At vi er samlet her, er en stor smerte for os alle, og den handling, som Steen har foretaget, kan være uforståelig og ubærlig.

Med os i dag skal vi rumme døden og et stort tabu. Lad det blive talt højt, for ingen smerte lindres, ved at vi gemmer den bort. Den skal tales, synges, deles. Hvis vi ikke tør møde døden, tør vi ikke møde kærligheden, for det er en del af vores rejse. Kun så meget, som vi lige nu åbner op og lukker ind, kun så meget, vil vi kunne leve. Miste, kommer vi alle til. Så lad det være gaven her i dag.
Hvem er vi, som kan dømme? Hvem er vi, som kan forstå? At man i sit indre kan bære så enorm smerte, at man vælger, at forlade det man elsker allerhøjst?
For Steen var hans kærlighed Marie, Philip, Sille og Hjalte. For Steen betød familie alt, og han var der med hele sin sjæl og kærlighed hos dem. En fantastisk far, der elskede at lege. En husbond der ville sin familie det bedste.

Steen samlede familien. Hos Steen og Marie var man altid velkommen. Hjælpsomme mennesker med stort hjerterum til alle, der havde det svært. Meget har de oplevet igennem tiderne.
Alle vi som sidder her i denne sal, vil huske den mand, som man bare holdt af.

Alle sidder vi med mange oplevelser i vores indre, historier der popper op, fællesskaber der har gjort en forskel. Steen var et menneske, der levede livet, og han prøvede alle facetter af det.
Steen sprang ud i ting. Der var ikke så meget tanke, han handlede, og man kan vist roligt sige, at han gjorde det med succes. Men det var som om, det aldrig var godt nok, og der skulle ske nyt hele tiden. Steen har lavet mange ”numre”, og jeg er sikker på, at I, der sidder her i dag, er fyldt med gode, sjove, måske grænseudvidende minder.

Steen evnede at være kærlighed, og i hans handlinger lå der implicit, at man bare tilgav ham. Der var noget over ham, som jeg aldrig har oplevet hos nogen andre mennesker, en ubetingethed i hans kærlighed.

Steen kunne ikke mere livet, og hans sidste gave til os var 8 sider, som han skrev til Marie, børnene, familien og vennerne.
Til Marie skrev han om den store smerte han altid havde haft, og hvor højt han elskede hende, at hun altid havde været der, han var ked af denne ”nemme” løsning, at han godt var klar over, at det ikke var fair eller retfærdigt. Steen kunne bare ikke se sig selv i øjnene mere.
Til Philip, Hjalte og Sille siger han om undskyld.: ”jeg vil altid sidde oppe i himlen og følge med i, hvordan I har det. Jeg vil være hos jer, måske som en sommerfugl, der kommer ned og lander på jeres skulder”.
Til svigermor, Gerd: ”du er fantastisk, jeg ville ønske, du var min”.
Til søster, Susanne: ”nu kan jeg blive din personlige engel, og jeg skal nok holde øje med dig”.
Til Mor: ”du er bare, som du er, dejlig og frisk. Håber, at dig og Knud får et godt liv”.
Til mine nevøer, Rune og Thor: ”Jeg elsker jer”.
”Kære alle venner
Tak fordi I har været så søde den sidste tid. Jeg råbte om hjælp, og I stod der alle sammen.
Marie og børnene vil få det svært det næste stykke tid, jeg ved, I vil være der for dem.
Jeg kigger ned på jer”.

Ingen tvivl om, at Steen troede på, at der var liv efter dette, og jeg vil bede jer alle være i stilhed og mærke den kærlighed, der er tilstede lige nu.
I sorgen er vi stille, i sorgen mærker vi livet, i døden kommer vi i kontakt med det allervæsentligste, LIVET. Må Steens fysiske død ikke være forgæves.

Steens ønske var at ligge ved sin far I Snoldelev. Og, at der skulle spilles musik. Steens yndlingssang vil jeg bede jer lytte til derhjemme, ”Sunscreen” af Baz Luhrman, den kan findes på Youtube og handler om at leve livet fuldt og helt.

Annemarie beder om, at I ikke glemmer hende og børnene. Lige nu er der alles bevågenhed. Skjul jer ikke, kom til Marie, del dine tanker, del dine oplevelser, og husk at om en måned, om 3 mdr., om 1 år, om 2 år vil denne familie stadig savne og længes og have brug for at tale om et menneske, som er i deres hjerte. Anne Marie beder om, at I vil være der, lytte, og stadig dele et højt elsket menneske med hende.

Steen, jeg elsker dig
Susanne Mikaella





tirsdag den 20. marts 2012

Svedehytte-ceremoni i Livsglædecentret


Den næste svedehytte-ceremoni i Livsglædecentret er d. 7. juni, 2014.



Ada Corsi og firekeeper Per Olsen, mine to samarbejdspartnere ved svedehytte-ceremonierne i Livsglædecentret. I baggrunden ses et par af de 15 deltagere i maj 2013. Energien var vældig stærk i år og meget blev transformeret. 




SOM AT BLIVE FØDT PÅ NY
Over hele jordkloden har mennesket siden tidernes morgen renset og healet sig selv ved hjælp af varm damp. Vores forfædre var godt klar over, hvilket kraftfuldt transformationssted, en svedehytte er. I svedehytten sidder man i mørke, i stærk varme. Symbolsk set er man i selve jordens livmoder, hvor man får støtte til at give slip på det man føler sig færdig med, ens "gamle jeg".

Livsglædecentret, 2006.

Svedehytte-ceremonien kender vi mest fra indianerne, som bruger den som et renselsesritual og som en vej til at få kontakt med noget større - moder jord, fader sol.
Det er almindeligt at føle sig som "født på ny” efter ceremonien, og det er derfor en god idé at komme til svedehytte-ceremonien med et formål.

VÆR FORBEREDT PÅ FORVANDLING
Svedehytten i Livsglædecentret består af et pileskelet, der er dækket med tæpper og presenninger. Symbolikken er, at vi kravler ind i moder jords livmoder, og sidder i mørke.


Svedehytten består af et pileskelet, dækket over med tæpper og presenninger.
Livsglædecentret sommeren 2005.

Hver især har sit eget formål med at gå i svedehytte, som f.eks. ønsket om at give slip på gamle mønstre, bede en bøn for sig selv-, for andre- eller for jorden - eller måske søge svar på et spørgsmål.  Alt er muligt og åbent. Måske har man blot lyst til at være i en anden tilstand og opleve noget nyt.
Ritualet vil bringe én tættere på hvem og hvad man er, hvordan det er at være i sin egen kraft og man vil komme til at opleve sig selv fra forskellige sider. Dette kan være med til at skabe balance og helhed i ens liv.


SVEDEHYTTE-CEREMONIEN I LIVSGLÆDECENTRET
Vi begynder dagen med at lære hinanden at kende og forberede os til svedehytten.  


                                                            Livsglædecentret, 2007.

                                                             Livsglædecentret, 2005.

Derefter bygger vi selve svedehytten: Vi sætter pileskelettet op og dækker det over med tæpper og presenninger og vi laver bålet, hvor stenene skal varmes.
Ada Corsi, kvindelig Shaman fra Italien (bosat i DK i 25 år), leder ceremonien i samarbejde med Susanne Mikaella Veierbæk, som har ledet svedehytte ceremonier siden 2005 og arbejdet med shamanisme siden 1999 og Per Olsen er firekeeper. Han er indviet som ildmester af Bear Heart.


Firekeeper Per Olsen tænder ild, Livsglædecentret, februar 2007.



                                                           Livsglædecentret, 2007.

Før vi går ind i svedehytten, forbereder vi os ved at arbejde med de 4 verdenshjørner i medicinhjulet: Nord, syd, øst og vest, som står for henholdsvis tanker, følelser, krop og indgangen til livets mysterium.
Når stenene er rødglødende bæres de ind i svedehytten og herinde påkalder shamanen (helbrederen) elementerne. Hun støtter og guider den enkelte, fremkalder damp ved at hælde vand på stenene, synger måske, og styrer svedehyttens healende kraft.
Efter svedehytten spiser vi et måltid mad sammen og runder dagen af i fællesskab. Derefter tager vi afsked og tager hjem med de gaver, vi hver især har fået fra ceremonien.


                                                      Livsglædecentret, sommeren 2005.


PRAKTISKE OPLYSNINGER
Medbring: Udetøj, der passer til vejret samt håndklæder, evt. badetøj, lagen, shorts eller andet til at have på i svedehytten. Noget til at sidde på i svedehytten, fx et liggeunderlag el.lign.

Se tidspunkter, priser o.l. på Livsglædecentrets hjemmeside.




fredag den 9. marts 2012

Instruktør i glæde

Interview med SMV fra Morgenavisen Jyllands-Posten 16. juni 2010


Susanne Veierbæk har overvundet kriserne i sin fortid og koncentrerer nu sit liv og sit arbejde om én drøm: glæden ved livet.




Efter mange års smertefuld tilværelse er tantramassør og terapeut Susanne Veierbæk klar til at hjælpe alle til mere lykke og en bedre seksualitet.


VATTÆPPET
Lad det blomstrede
vattæppe flyve og
drømmene vokse.
Sommeren igennem
inviterer journalist
Jakob Rubin en række
sjove, interessante,
kendte som ukendte
danskere ned at ligge
på vattæppet, hvor
man kan snakke om alting.


JAKOB RUBIN
jakob.rubin@jp.dk

Susanne Veierbæk ligger på vattæppet og tænker tilbage på dengang, hun som ung oplevede tilværelsen give hende de første knæk.
Allerede som stor pige ønskede hun at tage sit liv. Selvmordstanker rumsterede i hende, fra hun var 13 år, til hun blev 28. Faderen drak, moderen var psykisk syg, og Susanne Veierbæk skulle redde dem begge - og huset og lillebroderen og sig selv.
Intet af det lykkedes. Især det sidste var rigtig svært.
Selv om hun knoklede og var dygtig, holdt hun ikke af sig selv. Hun troede ikke, hun duede til noget. Opfattede sin krop som afskyelig.
I stedet for at vende sig indad spejdede og søgte hun til alle sider efter svar. Resultatet var usikkerhed og mere søgning. Indtil en bestemt dag.
»Jeg havde lånt en serie på video om tantramassage. Dem så jeg så mange gange, at de til sidst var tyndslidte. Jeg var dybt fascineret. I det øjeblik blev der tændt et håb i mig,« siger hun.

Fornyet styrke

Kort efter blev hendes forældre skilt. Susanne Veierbæk var da 28 år og kommet så langt i sit projekt, at selvmordstankerne var afløst af en sej drift efter at ville komme sig. Hun besluttede sig til at tro på, at der fandtes et godt liv på Jorden også til hende. Efter et besøg hos en clairvoyant blev Susanne Veierbæk overbevist om, at alle mennesker genfødes. Vi reinkarnrer. Den tro aflivede endegyldigt selvmordstankerne. For hun vidste så, at tog hun sit eget liv, ville hun komme tilbage til et værre. Som at blive født af forældre, der var narkomaner og den slags.
»Jeg fik en ny styrke og følte mig efterhånden sikker på, at der fandtes noget bedre end lidelse og smerte. Jeg satte ud på en lang rejse efter det. Jeg insisterede på at få det godt,« siger hun.

»Så jeg råber op til universets højere magter,
at nu kan de godt rubbe neglene.
Hvis universet vil have,
at jeg skal være tantramassør,
så skal der åbnes nogle døre.«

Mens Susanne Veierbæk fortæller, genspejler fortidens trængsler og sorger sig i hendes øjne. Men ansigtet er mildt, og stemmen rolig. I dag er hun nået frem. For at komme til glædens port måtte hun helt ind i midten af sig selv og hente alt det gamle -generationers ophobede vrangforestillinger, fejl og fortrængninger - frem i lyset.

Jagten på lykke

Hele tiden uddanner hun sig. Febrilsk og rastløst sætter hun en jagt ind efter viden, der går over alskens typer selverkendelse. Langsomt toner bevidstheden om lykke frem. Den materialiserer sig i hendes liv. Og det gør stadig rigtig ondt.
»Efter 17 års ægteskab bliver jeg alenemor i 2002. Jeg er arbejdsløs og har svært ved at finde energi til at fungere. Hver eneste morgen, efter at drengene er sendt i skole, går jeg en tur på en eller to timer for at bearbejde min smerte og samle energi til resten af dagen. Det virker. Jeg begynder at blive stærkere. Jeg indser, at jeg er klar til at virkeliggøre min store drøm om at udbrede glæde. Hjælpe andre mennesker til at opleve lykke.
På det tidspunkt er Susanne Veierbæk uddannet som socialpædagog, socialmotorikinstruktør, teaterterapeut, psykospirituel vejleder, storyteller og tantramassør og -terapeut. Hun begynder på endnu en uddannelse - som sexolog - og bliver færdig et år senere.
»Det går op for mig, at jeg altid har haft et problem med min seksualitet. Jeg kan ikke røre ved mig selv og har aldrig kunnet finde ud af at onanere og få orgasme. Jeg var ikke længere bange for at udforske min krop, og nu tager jeg det sidste skridt,« fortæller hun.

Livsglædecenter

24 år er gået, siden Susanne Veierbæk sled på videobånd om tantrasex og tantramassage. Ringen sluttes noget overraskende, da hun som kontrollør ved verdensmesterskabet i onani i Danmark overskrider sin egen grænse ved for første gang at opleve kvinder onanere til den store guldmedalje.
»Fra da af, men først fra da af, vidste jeg og turde jeg for alvor tro på, at jeg er helt normal. Det lyder mærkeligt, men sådan havde jeg det.«
Hun var da 44 år. Af en tantramassør indvies hun i tantraens verdens af velvære. Hun opdager, at hun har talent for det. Det står klart, at hendes drøm er gået tredobbelt i opfyldelse. Hun skal være tantramassør og -terapeut. Hun har fundet lykken. Og hun vil give glæden videre.
»Det var forudbestemt. Så jeg råber op til universets højere magter, at nu kan de godt rubbe neglene. Hvis universet vil have, at jeg skal være tantramassør, så skal der åbnes nogle døre,« fortæller hun med den tryghed og sikkerhed, der kommer af at kunne mærke i sit hjerte, at noget bare er rigtigt.
Susanne Veierbæk har rejst sig, hvor hun faldt. I forældrenes gamle hus i Salløv ved Roskilde har hun nu indrettet faderens tømrerværksted til terapi- og uddannelsescenter. Hun har fået en helt fantastisk kæreste og slået sig ned som selvstændig. På den hvide gavl står malet med store røde bogstaver "Livsglædecentret".
»Så når du spørger mig, hvad min drøm er, så er det denne: Jeg vil lave det, der giver mig passion. Jeg vil skabe glæde og fred. Kærlighed er min drivkraft. Kærligheden kan rumme alt, også smerte. Jeg vil hjælpe folk til at mærke deres hjerte rigtigt. Hjælpe dem med at få plads til at være sig selv. Hjælpe dem til en tæt forbindelse mellem deres seksualitet og deres spiritualitet.«


Tantramassage

Tantra er en livsfilosofi med rod i hinduismen. Tantramassage er en helkropsmassage, der ikke handler om at få orgasme. Alle dele af kroppen inklusive kønsdelene masseres.

Massageformen bruges til afslapning og terapi. Til at mærke og lære sig selv bedre at kende. Til at møde sig selv og andre på et ekstradybt plan. Til at behandle impotens og lignende med.

Tantramassage er udviklet i Østen for år siden. Massagen har til hensigt at løsne og frigøre "erotisk energi", som betragtes som menneskets egentlige livsenergi. Tantramassage benyttes også som en metode til at opnå store og længerevarende orgasmer for både manden og kvinden.

Kilde: Livsglædecentret og Helse

mandag den 5. marts 2012

Stærk kærlighed kræver også pleje


Interview fra Roskilde Avis, 23. december, 2010, med ægteparret Margit og Hans Henrik Enger, efter at de har været i et seks måneders forløb hos SMV i Livsglædecentret:


Hans Henrik og Margit Enger fra København har været sammen i 45 år. Efter et seksmåneders forløb hos Susanne Mikaella Veierbæk på Livsglædecentret i Gadstrup er de som nyforelskede.



Vi har lært at give os 100 procent hen til hinanden - både på det fysiske og det mentale plan. Vi er simpelthen blevet nyforelskede igen. Sådan lyder det fra ægteparret Margit og Hans Henrik Enger efter deres forløb på Livsglædecentret i Gadstrup.
Efter 45 års forhold og et langt og lykkeligt liv sammen, med to børn og fire børnebørn, fuldtidsarbejde og fritidsinteresser, syntes Hans Henrik og Margit Enger fra København, at det var på tide, at vende blikket indad. De var enige om, at de ikke var færdige med at udvikle sig, hverken personligt eller som par, og derfor var de begge indstillede på nye oplevelser med hinanden.
- Vi har haft et meget almindeligt liv med alt, hvad det indebærer af arbejde, børn, børnebørn, rejser og så videre, men vi følte begge, at vi trængte til at sætte vores parforhold op på førstepladsen. Margit er pensioneret, og jeg arbejder kun lidt, så nu har vi endelig mere tid til hinanden, siger Hans Henrik Enger.

Potentiale
En notists i avisen om Livsglædecentret i Gadstrup inspirerede dem derfor til at tage skridtet og søge hjælp til at styrke deres i forvejen stærke kærlighed til hinanden.
Parret mødte hinanden på spillestedet Hit House i København i 1965 og har været uadskillelige siden.
- Der har altid været en meget stærk kærlighed mellem os, og det er ikke fordi, vi var ved at glide fra hinanden eller sådan noget, at vi opsøgte Susanne Veierbæk. Vi trængte nok bare til at få lukket op for, det store potentiale, vores forhold stadig har, og det har vi så sandelig fået gjort. Både samtalerne og tantramassagen har virkelig sat gang i udviklingen af vores forhold, og vi har fundet nye sider af os selv og hinanden, som vi nok ikke havde fundet på egen hånd, siger Hans Henrik Enger.

Hul på følelser
For Margit Enger var det første møde på Livsglædecentret grænseoverskridende, og hun var meget nervøs. Men efter at have oplevet den afslappede stemning og de trygge rammer, som Susanne Veierbæk hurtigt fik opbygget, lod hun sig rive med på en overvældende rejse udi selvudvikling.
- Jeg har lært at smide nogle hæmninger, som jeg tror, har bremset min personlige udvikling. I starten var jeg meget nervøs for, at en anden kvinde skulle røre ved mig, som det sker ved tantramassage, men der har Susanne været utrolig god til at respektere og forstå mine grænser, og det har fået mig til at føle mig helt tryg. Tryghed er nok det allervigtigste, man skal have for for alvor at få hul på alle de mange følelser, vi går og gemmer på, og jeg er hende evigt taknemmelig for at have fået mig til at indse det, siger Margit Enger.

Tættere på
- Når man vil hinanden - og det har vi aldrig været i tvivl om, at vi vil - så har det været vigtigt for os at få nogle værktøjer til at udvikle vores forhold. Tantramassage er en hel verden i sig selv, men vi er også kommet endnu tættere på hinanden, fordi vi har lært at dele vores inderste indre med hinanden. Og jeg har lært at selv de helt små kærlighedserklæringer er noget, Margit værdsætter rigtig højt, så jeg er meget mere opmærksom på hendes behov nu, siger Hans Henrik Enger.

Sæt tid af
Han mener desuden, at mange skilsmisser kunne undgås ved en tur til Livsglædecentret, og at alle mennesker burde prioritere selvudvikling lige så højt som karriere.
-Det nytter ikke noget, at man tror, at man bare lige kan afsætte nogle timer til at komme her efter arbejde, for så er man slet ikke i ro, og det kræves der, før at man kan få det fulde udbytte af et forløb som vores, siger Margit Enger.
Parret er enige om, at tid er den afgørende faktor for at man kan udvikle sig, og derfor har seniortilværelsen været det helt rigtige tidspunkt til at pleje deres stærke bånd til hinanden.
-Det er også en oplagt julegave at give sin elskede et gavekort til et forløb på Livsglædecentret. Jeg under alle mennesker at få lov til at opleve de ting, vi har oplevet her, og jeg tror at mange ville blive positivt overraskede over, hvor meget de får med hjem, som kan bruges resten af livet, siger Margit Enger.
På Livsglædecentret kan man foruden den samlede pakke, som Hans Henrik og Margit Enger har prøvet, også vælge kun at lære tantramassage eller kun få samtaler
Man kan se nærmere om de enkelte tilbud på hjemmesiden www.livsglaedecentret.dk
Harvey

”Jeg har lært at smide nogle hæmninger, som jeg tror, har bremset min personlige udvikling. I starten var jeg meget nervøs for, at en anden kvinde skulle røre ved mig, som det sker ved tantramassage, men der har Susanne været utrolig god til at respektere og forstå mine grænser, og det har fået mig til at føle mig helt tryg”.
Margit Enger

”Jeg har lært at selv de helt små kærlighedserklæringer er noget, Margit værdsætter rigtig højt, så jeg er meget mere opmærksom på hendes behov nu”.
Hans Henrik Enger


Læs om weekend-kurser i Tantramassage for par på Livsglædecentrets hjemmeside.

torsdag den 1. marts 2012

Interview med SMV i Frederikshavn lokalradio

Klik her for at høre interview med Susanne Mikaella Veierbæk i Frederikshavn lokalradio




Susanne Mikaella Veierbæk fra Livsglædecentret, kommer hele vejen rundt om emnet Tantramassage Behandling i dette fine interview med Arne Hansen fra radio DIALOG i Nordjylland.


God fornøjelse! :0)