tirsdag den 20. marts 2012

Svedehytte-ceremoni i Livsglædecentret


Den næste svedehytte-ceremoni i Livsglædecentret er d. 7. juni, 2014.Ada Corsi og firekeeper Per Olsen, mine to samarbejdspartnere ved svedehytte-ceremonierne i Livsglædecentret. I baggrunden ses et par af de 15 deltagere i maj 2013. Energien var vældig stærk i år og meget blev transformeret. 
SOM AT BLIVE FØDT PÅ NY
Over hele jordkloden har mennesket siden tidernes morgen renset og healet sig selv ved hjælp af varm damp. Vores forfædre var godt klar over, hvilket kraftfuldt transformationssted, en svedehytte er. I svedehytten sidder man i mørke, i stærk varme. Symbolsk set er man i selve jordens livmoder, hvor man får støtte til at give slip på det man føler sig færdig med, ens "gamle jeg".

Livsglædecentret, 2006.

Svedehytte-ceremonien kender vi mest fra indianerne, som bruger den som et renselsesritual og som en vej til at få kontakt med noget større - moder jord, fader sol.
Det er almindeligt at føle sig som "født på ny” efter ceremonien, og det er derfor en god idé at komme til svedehytte-ceremonien med et formål.

VÆR FORBEREDT PÅ FORVANDLING
Svedehytten i Livsglædecentret består af et pileskelet, der er dækket med tæpper og presenninger. Symbolikken er, at vi kravler ind i moder jords livmoder, og sidder i mørke.


Svedehytten består af et pileskelet, dækket over med tæpper og presenninger.
Livsglædecentret sommeren 2005.

Hver især har sit eget formål med at gå i svedehytte, som f.eks. ønsket om at give slip på gamle mønstre, bede en bøn for sig selv-, for andre- eller for jorden - eller måske søge svar på et spørgsmål.  Alt er muligt og åbent. Måske har man blot lyst til at være i en anden tilstand og opleve noget nyt.
Ritualet vil bringe én tættere på hvem og hvad man er, hvordan det er at være i sin egen kraft og man vil komme til at opleve sig selv fra forskellige sider. Dette kan være med til at skabe balance og helhed i ens liv.


SVEDEHYTTE-CEREMONIEN I LIVSGLÆDECENTRET
Vi begynder dagen med at lære hinanden at kende og forberede os til svedehytten.  


                                                            Livsglædecentret, 2007.

                                                             Livsglædecentret, 2005.

Derefter bygger vi selve svedehytten: Vi sætter pileskelettet op og dækker det over med tæpper og presenninger og vi laver bålet, hvor stenene skal varmes.
Ada Corsi, kvindelig Shaman fra Italien (bosat i DK i 25 år), leder ceremonien i samarbejde med Susanne Mikaella Veierbæk, som har ledet svedehytte ceremonier siden 2005 og arbejdet med shamanisme siden 1999 og Per Olsen er firekeeper. Han er indviet som ildmester af Bear Heart.


Firekeeper Per Olsen tænder ild, Livsglædecentret, februar 2007.                                                           Livsglædecentret, 2007.

Før vi går ind i svedehytten, forbereder vi os ved at arbejde med de 4 verdenshjørner i medicinhjulet: Nord, syd, øst og vest, som står for henholdsvis tanker, følelser, krop og indgangen til livets mysterium.
Når stenene er rødglødende bæres de ind i svedehytten og herinde påkalder shamanen (helbrederen) elementerne. Hun støtter og guider den enkelte, fremkalder damp ved at hælde vand på stenene, synger måske, og styrer svedehyttens healende kraft.
Efter svedehytten spiser vi et måltid mad sammen og runder dagen af i fællesskab. Derefter tager vi afsked og tager hjem med de gaver, vi hver især har fået fra ceremonien.


                                                      Livsglædecentret, sommeren 2005.


PRAKTISKE OPLYSNINGER
Medbring: Udetøj, der passer til vejret samt håndklæder, evt. badetøj, lagen, shorts eller andet til at have på i svedehytten. Noget til at sidde på i svedehytten, fx et liggeunderlag el.lign.

Se tidspunkter, priser o.l. på Livsglædecentrets hjemmeside.